event_note Концерт
03.06.2024 - 03.06.2024 access_time 19.00

Концерт Срђана Пауновића и Косте Кнежевића 3. јуна у Свечаној сали Градске куће

location_on Друга локација: Свечана сала Градске куће
event_note Концерт
03.06.2024 - 03.06.2024 access_time 19.00

Концерт Срђана Пауновића и Косте Кнежевића 3. јуна у Свечаној сали Градске куће

location_on Друга локација: Свечана сала Градске куће

Коцнерт Срђана Пауновића и Косте Кнежевића

Понедељак, 3. јун 2024. Свечана сала Градске куће у 19.00

 

У оквиру програма Музичке редакције Културног центра Новога Сада одржаће се концерт саксофонисте Срђана Пауновића и пијанисте Косте Кнежевић. Концерт ће бити уприличен у понедељак, 3. јуна 2024. године у Свечаној сали Градске куће са почетком у 19 часова. На програму ће бити дела Ф. Декрука, Д. Мијоа и Ф. Саја.

Улаз је слободан!

Добро дошли!

 

Срђан Пауновић (1993) основно и средње музичко образовање стиче у Панчеву, у Музичкој школи „Јован Бандур“, звање дипломираног музичког уметника стиче на Академији уметности у Новом Саду, а звање мастер музички уметник на универзитетима МУК у Бечу и Академији уметности у Новом Саду. Студирао је код истакнутих педагога: Гордана Тудора, Михе Рогине, Ларса Млекуша и Николе Фабијанића, а усавршавао на мајсторским курсевима код неких од најзначајнијих саксофониста данашњице: Клода Делангла, Арна Борнкампа, Жан-Дени Мишаа, Кенета Цеа, Матјажа Древеншека и др.

Освајач је бројних награда и признања, међу којима се истичу: лауреат Међународног такмичења „Даворин Јенко“, Прва награда на такмичењу „Woodwind and Brass“ у Вараждину (Хрватска), као и признање Фондације „Мали принц“ као најбољем студенту музичког департмана Академије уметности у Новом Саду.

Током студија био је члан 3 врло успешна камерна састава – квартет саксофона „Кватро темпераменти“, квартет саксофона „Спектре“ и трио „Ле Нунурс“, са којима је забележио низ успешних наступа и освојио неколико признања, међу којима се истиче награда на конкурсу за најбоље камерне ансамбле „Фиделио“ у Бечу.

Редовно наступа на концертима у Србији и региону са пијанистом Костом Кнежевићем, често сарађујући са домаћим композиторима, чијим делима проширује стандардни репертоар дела за саксофон и клавир.

Ради као професор саксофона и камерне музике у Музичкој школи „Јован Бандур“ у Панчеву, ментор је неколико лауреата републичких и међународних такмичења.

Редовно учествује у раду жирија међународних такмичења.

 

Коста Кнежевић (1994) је завршио основну и средњу музичку школу „Коста Манојловић“ у Земуну. Основне и мастер академске студије је завршио у класи професора Ратимира Мартиновића на Академији уметности у Новом Саду. Усавршавао се на Факултету музичке и визуелне уметности у Печују у класи професора Чабе Кираља и на Уметничком колеџу Ченгду универзитета у Кини, у класи професора Павела Рајкерса, као стипендиста Министарства просвете Кине.

Био је полазник бројних мајсторских курсева еминентних професора као што су Игор Лазко, Лидија Бизјак, Александар Сердар, Грегорж Куржински, Летициа Микиелон, Жак Рувије, Тереза Тревизан, Флавио Закариа, Фреди Кемпф и Золтан Фејервари.

Остварио је значајан успех на многим такмичењима као што су Републичко такмичење, Међународно такмичење „Даворин Јенко“, Такмичење за младе пијанисте у Нишу, и другим.

Наступао је као солиста, камерни музичар и корепетитор у свим значајнијим дворанама у Србији и региону, у оквиру бројних манифестација као што су: турнеја поводом годишњице смрти Марка Тајчевића и Василија Мокрањца, „Василије Мокрањац Фест“, „НЕО фестивал“, „Дани Владе Милошевића“, „Калемегдански сутони“, „Калеидоскоп културе“, „Convivium Musicum”, „Nei suoni dei luoghi”, и други.

Од 2016. године стандардни је члан организационог и продукцијског тима фестивала Сомборске музичке свечаности (СОМУС).

Тренутно је запослен у звању доцента на Катедри за клавир Академије уметности у Новом Саду, на предмету Упоредни клавир.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања