Предавање новинара и публицисте Милорада Вукашиновића на тему „Шта нам је поручио Џефри Сакс?“ на Јутјуб каналу КЦНС

06/06/2024

Предавање новинара и публицисте Милорада Вукашиновића на тему „Шта нам је поручио Џефри Сакс?“ (6. 6. 2024) можете погледати на нашем Јутјуб каналу.

Угледни амерички економиста и професор на Колумбијском универзитету Џефри Сакс недавно је у интрвјуу који је дао америчком политичком коментатору и писцу Такеру Карлсону говорио о стварним разлозима агресије НАТО на Србију и Савезну Републику Југославију 1999. године. Изјавивши том приликом да циљ НАТО агресије није било спасавање потлаченог муслиманског становништва, привукао је последњих дана велику пажњу светске јавности. Циљ НАТО агресије на СРЈ, према Саксовим речима, био је да се распарча Србија како би се остварили циљеви Америке, то јест да се на Косову и Метохији креира нова држава – Косово и отвори највећа војна база НАТО у Југоисточној Европи. С тим циљем америчка суперсила креирала је војну базу Бондстил, а седамдесетосмодневно бомбардовање у ком је страдао велики број цивила одиграло се са циљем да се спасу амерички индустријски војни комплекси.

У фокусу овомесечног предавања новинара и публицисте Милорада Вукашиновића је Саксова изјава, али и одјек овог и сличних исказа о „југословенској кризи“, те осврт и на моралну хипокризију дела овдашње „интелектуалне и политичке заједнице“.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања