КОНКУРС ЗА САМОСТАЛНЕ И ГРУПНЕ ИЗЛОЖБЕ ЗА 2025. ГОДИНУ

14/06/2024

Културни центар Новог Сада расписује КОНКУРС ЗА САМОСТАЛНЕ И ГРУПНЕ ИЗЛОЖБЕ ЗА 2025. ГОДИНУ:

– за област савремене ликовне уметности, у галеријама Ликовни салон (Католичка порта 5) и Мали ликовни салон (Булевар М. Пупина 9);
– за области фотографије, дизајна и примењене уметности у галерији клуба „Трибине младих” (Католичка порта 5, II спрат).
– за излагачке садржаје повезане са неком од америчких тема, узимајући у обзир важне датуме, демократске вредности, културне карактеристике и слично, у просторијама Америчког кутка (Кеј жртава рације 2б).

Конкурс је отворен oд 15. јуна до 19. јула 2024. године.

Документација за конкурс треба да садржи:
– 10 колор-фотографија радова који се предлажу за изложбу (пожељно је да презентација буде у једном ПДФ-у),
– сажету концепцију изложбе,
– технички опис изложбе (уколико се користе техничка средства која галерија не поседује, уметник је обавезан да их за изложбу обезбеди сам),
– професионалну биографију,
– контакт адресу, имејл, телефоне,
– напомену за који простор конкуришете.
Документацију за изложбу слати на имејл: [email protected] (наслов (Subject) имејла треба да садржи име аутора и назив галерије за коју се конкурише (име, презиме – назив галерије – Конкурс 2025) или на адресу: Културни центар Новог Сада, Католичка порта 5, 21000 Нови Сад са назнаком „Конкурс за изложбу у 2025”, или донети лично на исту адресу, радним даном од 9 до 15 часова.
Предложена изложба радова који нису старији од 5 година треба да буде спремна за поставку већ од јануара 2025. године.
Уметнички савет задржава право замене излагачких простора (у зависности од димензија радова, концепције појединих поставки, техничких захтева и могућности или непредвиђених околности). О томе, као и о одлуци о додељеним терминима и излагачким просторима биће обавештени сви пријављени аутори до краја септембра 2024.
Додатна питања можете поставити на имејл: [email protected]
Конкурсни материјал се не враћа.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања