event_note Изложба
30.09.2024 - 11.10.2024 access_time 19.00

Изложба Јана Агарског „Колажи“ од 30. септембра у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон
event_note Изложба
30.09.2024 - 11.10.2024 access_time 19.00

Изложба Јана Агарског „Колажи“ од 30. септембра у Малом ликовном салону

location_on Мали ликовни салон

Изложба Јана Агарског „Колажи“ биће отворена у понедељак 30. септембра у 19.00 часова у Малом ликовном салону. Изложба ће моћи да се погледа до 11. октобра.

ЈАН АГАРСКИ
Колажи

Забелешка тренутка
Колажи које стварам покушај су да тренутак и доживљај сагледавања простора у коме се крећем, сачувам и понудим другоме. Фасцинира ме осунчана травната површина коју пресеца сенка дрвета, контраст површина, њихова текстура, слојевитост… Покушавам да максимално поједноставим и сведем елементе на слици, а у њима да сачувам емоцију појединих тренутака.
Неки колажи су коментари, а неки илустрација неког догађаја, јубилеја, верског празника, астрономске појаве. (Јан Агарски)

Више о изложби можете сазнати овде.

Јан Агарски (Стара Пазова, 1962)
Завршио је Академију уметности у Новом Саду (1991–1997), VŠVU (Vysoká škola výtvarných umení) у Братислави, похађао допунске студије из сликарства код проф. Јана Бергера (1999–2000). Члан је професионалних удружења: ULUS, SULUV, SVVU –  Spoločnosť Voľných Výtvarných Umelcov i UBS- Umelecká Beseda Slovenská у Братислави. Бави се цртежом, сликањем, графиком, мозаиком, својим радовима је илустровао књиге, часописе за културу. Радови Јана Агарског налазе се у галеријским и приватним збиркама у Србији, Мађарској, Аустрији, Словачкој, Пољској, Чешкој, Украјини, Немачкој и Данској. Ради као ликовни педагог у ОШ „Х. Ј. Чмелик “ и ШОСО „Антон Скала“ у Старој Пазови.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања