Одржана радионица вајања за децу са Ласлом Силађијем

26/07/2024

Културни центар Новог Сада и ове године наставио је дугогодишњу сарадњу са Предшколском установом „Радосно детињство“.

„У оквиру те сарање од 2019. године организују се различити програми прилагођени деци кроз које су деца укључена у креативне процесе и стичу нова сазнања и стваралачка искуства непосредно се дружећи с уметницима у њиховим атељеима или током трајања изложби у неком од галеријских простора Културног центра Новог Сада“, рекла је помоћница директора КЦНС Сунчица Марковић, иницијаторка овог програмског циклуса.

Овога пута радионицу је одржао новосадски вајар Ласло Силађи. Деца су имала прилику да упознају уметника и сазнају све о процесу настанка скулптуре: од израде модела у глини до готове скулптуре у камену.

„Са данашње радионице носим најпозитивније утиске. Много волим да радим са децом предшколског узраста, јер су у тим годинама деца неоптерећена било каквим друштвеним нормама и формама понашања, а са друге стране су пребогата маштом. Данашњи сусрет је био изузетно успешан. Увео сам их у свој вајарски свет. Намера ми је била да осете вајарски језик и вајарски принцип размишљања градећи скулптуре помоћу малог унутрашњег света, њиховог личног свемира који постоји између два длана“, истакао је Ласло Силађи.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања